Indien...

Lördagen den 25 oktober 2014

 

”Sarah, berätta för mig om Indien”

”Indien… ”

”Berätta!”

”Det… är så varmt där, och det luktar så gott överallt”

”Det luktar säkert kokosnötter?”

 ”Näe, det är mer som kryddor faktiskt. Curry och saffran”

”Och mer?”

”Tigrar sover under träden, och elefanter svalkar sig i vattendragen… Varma vindar sveper över fälten, och andarna rider på dem... Och sjunger medan de tittar ner på oss… Deras röster ekar om bergen, och himlen är full av färger... Som en påfågels fjädrar…”

 

Ur En Liten Prinsessa

 

Hur gammal kan jag ha varit när jag såg filmen En Liten Prinsessa för första gången? Kanske 7 år…? Det var i alla fall då min dröm om att åka till Indien föddes. Sedan dess har Indien tävlat med Australien om att ligga högst på min lista över länder jag vill besöka. Nu är det dags!!

   Nästa fredag kommer jag åter bege mig till flygplatsen med min kära gröna ryggsäck på ryggen. Den här gången är det Indien som är min måldestination!

   Jag kommer flyga till Goa, där jag ska vara i 5 veckor. Jag åker med en organisation, som kommer hämta mig på flygplatsen och köra mig till ett volontärboende. Första veckan är en ”inledande kulturvecka”, där jag kommer få lära mig om Indien och även lite hindi. Förhoppningsvis kommer jag lära känna flera andra volontärer under tiden. Därefter ska jag arbeta på barnhem i 4 veckor.

   Efter det ska jag resa runt i norra Indien i 2 veckor. Jag kommer flyga till Jaipur, där jag ska kika på tempel och förhoppningsvis åka ut på kamelsafari. Efter det bär det vidare till New Delhi, Agra och Taj Mahal, troligen Varanasi och sedan tillbaka till New Delhi. Jag flyger hem igen den 21 december. Om jag har tid ska jag försöka åka till ett tigerreservat också, men jag får se hur lång tid saker och ting tar.

 

Sommaren fick en ganska kaotisk början, men det lugnade ner sig och löste sig ganska bra med tiden.

   Jag kan inte minnas att det någonsin har varit så fint väder som det har varit den här sommaren. Jag har varit ledig mycket, så det har blivit en hel del sol och bad. Jag har umgåtts mycket med folk och varit en del i Marstrand. Jag var och hälsade på hos Hannas föräldrar och åkte till Öland med dem. Jag har även äntligen kommit igång med att skriva på min berättelse.

   Jag sommarjobbade på Ågrenska, men trivdes inte så bra där. Det var så mycket tid som gick till att bara umgås med ungdomarna, vilket var trevligt men fick tiden att gå ganska långsamt. Jag tror verkligen jag föredrar att jobba med saker där det är mycket mer full fart.  Jag trivs så bra på Björkekärrshus, just för att jag konstant har saker att göra. Dessutom hade jag väldigt svårt att sova på Ågrenska, så det blev ansträngande av den anledningen. Det fanns många trevliga människor, men jag kommer inte fortsätta jobba där.

   Efter att ha slutat på Ågrenska planerade jag att jobba som lärarvikarie, men eftersom skolorna inte hade dragit igång igen efter sommaren började jag vikariera på Björkekärrshus istället. Jag vikarierade där i 6 veckor.

  

Nu har jag jobbat som vikarie på förskolor/skolor i lite drygt 2 veckor, vilket har varit väldigt lärorikt. De flesta dagar har jag känt att barn är helt underbara, men vissa dagar att samhället kommer gå åt skogen när alla ouppfostrade barn växer upp.

   Jag gillade mest att jobba på förskolor, för där finns det alltid ordinarie personal samtidigt. Att komma som vikarierande klasslärare tyckte jag var väldigt svårt. Det blev så svårt när man inte kände barnen, visste vad de hette, vart de satt i klassrummet etc.

   Den här veckan har jag jobbat som speciallärare på en skola i Kortedala. Jag fick sitta med en liten kille i andra klass på hans lektioner, och ibland gå iväg med honom och ett par andra elever till ett annat rum.

   Det var roligt att få vara på ett och samma ställe i en hel vecka och lära känna klassen. Klassen var så himla go och barnen var så nyfikna. De tyckte allt var så spännande och de hade så mycket att berätta. Klassläraren kunde gå igenom frågor på tavlan så att barnen fick svara. Alla räckte ivrigt upp handen och ville ha ordet. Ibland svarade de på frågorna, men vid väldigt många tillfällen hade de helt andra saker att berätta. Till exempel att de skulle åka till Tyskland, hade köpt en dagbok, skulle börja i judo, ville visa sin teckning osv. Läraren uppmuntrade dem jättemycket, men fick ofta påminna dem om att de höll på med en uppgift.

Barnen var så söta, och jag känner verkligen för att åka till Indien och arbeta med barn nu!

   Nästa vecka är det höstlov, så jag vet inte om jag kommer få något jobb. Dessutom går det väldigt mycket magsjuka på förskolor, så jag funderar på att hålla mig borta ett par dagar innan jag åker.

 

Jag bodde hos Hanna hela sommaren, vilket jag tyckte var väldigt mysigt. Det knakade dock ordentligt i vårt förhållande i slutet av september, vilket har lett till att jag har flyttat tillbaka till min lägenhet på Guldheden. Vi kommer bo isär ett tag, och det känns som om bara tiden kan visa hur det kommer kännas och bli i framtiden.

 

Idag har jag fixat lite i min lägenhet och tränat för första gången på över en månad. Jag har varit förkyld sen mitten av september, och det känns som att förkylningarna bara har avlöst varandra. Jag hoppas att jag får hålla mig frisk nu.

   Nu ska jag snart hem till Hanna. Jag fyller år snart, och det känns som att hon har hittat på något lurigt inför ikväll.

   Imorgon ska jag ut och äta på restaurang med familjen. Det är inte så dumt att fylla år ibland!

 

Aaah! Om en vecka kommer jag vara i Indien!!!!

 

 

 


RSS 2.0