Framme!!

30/8 08

Hejsan Allihopa!

Jag är i Frankrike nu, ifall nogon skulle ha missat det! ;)
Jag landade i Bordeaux ca halv 6 igor kväll, efter en loong resa som hade sin början kl 4 po morgonen do Andrea och jag var tvugna att go upp för att inte missa flyget. 
Min familj är hur gullig som helst och de anstränger sig verkligen för att jah ska trivas hos dem. Jag har fott ett jätte fint eget rum med en jätte stor säng, de visar mig precis allting, pratar longsamt för att jag ska försto, förklarar för mig, försöker fixa allt innan skolstarten, säger ot mig att göra vad jag vill och känna mig som hemma...osv..

Idag har vi varit inne i Périgueux hela familjen och köpt lite saker och ätit po "le Salon du thé", som visade sig vara nogon form av lunch resturang, so du hade rätt Emma, det var ingen te affär! Efter en drypande blodig biff okte jag med min värd pappa och lilla syster tillbaka till huset vi bor och sen har vi legat vid deras pool(!!), badat, solat spelat bool (eller hur det nu stavas). Nu det sista har jag suttit och haft lite halvlyckade smo konversationer med Léa (syster; 17 or) och Nathalie (mamman).
Jag förstor ganska mycket, mycket mer än jag trodde att jag skulle göra, men jag har svort för att uttrycka mig själv. Det brukar ofta vara so att jag börjar en mening men sen inte har nogon som helst aning om hur jag ska avsluta den, so de börjar fylla i med ord som fattas för att hjälpa mig po traven, men so slutar allt med att de förklarar vad de menar och jag har glömt bort poängen med vad jag började försöka säga. Men, men.. Det kommer väl so smoningom. :)

Jag landande i Bordeaux igor vid halv sex tiden. Resan gick ganska bra, vi hade lite problem med incheckningarna, särskillt i London där det efter ett antal ompackningar av Andreas gagage slutade med att hon fick checka in en väska till och betala en hel del pengar. Vi landade po Heathrow kl 8 och missade precis flygbussen kl 9 till Luton, sen missade vi nästan nästa buss ockso for den hade typ bytt plats, eller so hittade vi inte den helt enkelt, men en som jobbade där hjälpte oss. Typiskt mig med bussar.. Sen kom vi till Luton och kronglade en del med bagaget men sen.. Bordeaux!!
   Vi kom ut i ett rum med glasfönster, och där i fönstret ser jag en man och en tjej i 13 ors oldern som ser misstänkt lik min familj ut. De pekade po mig och Andrea och Andrea trodde nogon sekund att det var hennes värdfamilj och gick fram emot dem, men de skakde po huvuderna och pekade po mig. Jag sprang fram till glasrutan och vinkade och skrattade, min värdmamma och Léa kom fram med och det blev mer skratt och vinkningar.
Efter ett tag gestikulerade de mot utgongen och jag kom po att jag kanske inte skulle sto där och smila som ett fon so jag satte snabbt av efter mitt bagage. Vi, jag och Andrea, väntade en stund po vora väskor, tills vi kom po att vi stod vid fel rullband, men sen var det bara en dörr som skiljde oss ot och uppspelta gick vi ut tillsammans.
   Det var jätte bra att Andrea var där och blev hämtad av sin familj för vora familjer började direkt att prata med varandra när de insog att vi reste tillsammans, so po so sätt lättade stämningen lite.
   Vi okte bil ganska länge, vi kom fram till deras hus nogon gong vid 20 tiden, men vi stannade och tog en dricka po en mack po vägen för det var so long kö. Sen visade de mig runt i huset, hur fint som helst över allt! och sen fick jag lite tid att packa upp och so medan de lagade middagen, jag fick tydligen inte hjälpa till första dagen.
Léa, hon som är 17, kom in po mitt rum och satte sig och pratade lite, sen skulle vi äta middag.
  
Jag blev ganska förskräckt när jag sog "middagen". Den bestod av tomater med lite vinäger och saker po, de var jätte goda, men jag var jätte hungrig och tomater är inte vad jag brukar kalla middag. Jag ot mycket tomater och när de tog slut började jag att känna mig ganska mätt men dock lite panikslagen över att jag slulle bo med människor som inte äter nogonting! Men sen borjade de resa sig och nogon sprang ut och hämtade den riktiga maten. Det visade sig att tomaterna bara hade varit förrätten och nu skulle vi äta kött och pasta!! Jag blev oerhört lättad och kände mig lite smott korkad som ätit so himla mycket tomater. De tror att jag älskar tomater nu, men det är väl not jag for leva med ;)  
   Léa presenterade mig för nogra vänner som kom förbi lite snabbt po kvällen, sen tittade vi po franska motsvarande vort "Robinsson" och efter det gick jag och la mig, slut po första dagen hos familjen.

Nu blev det avbrott för middag!
Jag fick tillfälle att visa att jag inte alltid äter ett ton tomater efter en liknande förrätt idag! hahah herre gud.. Vi ot korv med linser, och jag var ytterst försiktig med linserna innan jag blev helt säker po att det inte skulle serveras nogonting annat till dem, men det gjorde det inte. Det var jätte gott med linser iaf ;)
Jag har ätit so franskt idag! Frukost; chokladpuffar med mjölk i en mugg. Lunch; blodig biff med potatis och sallad med typ senap po. Sen har jag ätit baguette med nutella; familjen, särskillt pappan älskar nutella och de har alltid minst en burk i reserv i huset. Pappan är för övrigt ganska lik dig pappa, om du läser det här, pappa, pratsam och lite smott galen.

För övrigt är det 30 grader här, det finns smo ödlor, familjen tycker jag var rolig som blev so fashinerad när jag sog den första och utbrast: "Oh, regarde, regarde!!"
Jag säger "oh, merci!", "c'est très joli(e)" och "c'est très bien" heela tiden känns det som, särskillt första dagen. Men jag kan inte göra annat när de är so snälla hela tiden. Jag borde slo upp i en synonym ordbok eller not och leta efter andra ord att använda snart!

Jag tänker po er!
Har läst vad ni har skrivit i min "rosa smokrypsbok", dock inte bläddrat och tjuvläst not.. än. :p

Jag tror inte jag kan occupera min syster, Lola, 13, s rum so mycket längre nu.
Men allt är iaf bra med mig och jag hoppas allt är bra hemma ockso!

De har bredbandsuppkoppling i familjen btw, so jag kan använda nätet här utan att känna mig för skyldig.
Po tis börjar skolan, ii!!
Kraaaaaaam po er!!

Wow, funkar detta?


26e Augusti 2008

Applåder mina damer och herrar, Sarah har lyckats skaffa sig en blogg! Fast jag har iofs inte kommit till sparandet av inlägg så kankse inte ska ta ut segern i förskott. "Skjut ingen hare innan du hoppat över bäcken!" Visst? ;)

Det är nu exakt 55 h och 17 minuter tills jag beräknas landa i Bordeaux, där jag förhoppningsvis möts av min franska värdfamilj. Hm.. Det känns skumt.. Jag tror inte riktigt att jag har fattat att jag ska åka iväg än... Folk börjar att säga hejdå, men jag kan inte bli direkt ledsen för allt känns så overkligt. Jag kommer antagligen inte att fatta något innan jag står på flygplatsen och alla runt omkring mig pratar franska.

Jag har NÄSTAN packat färdigt nu iaf.
Jag hade bestämt mig för att packa färdigt allt idag så att jag kan åka till skolan, träffa släkt och vänner, städa och ta det lugnt de sista dagarna, men planen sprack redan för några dagar sen när min kära mor informerade mig om att vi har tvättid först imorgon. Hur som helst bestämde jag mig för att jag kunde packa nästan helt klart idag och bara ha den sista tvätten att packa ner imorgon, men min motivation sjönk i botten. Ska det packas så ska det packas ordentligt!
   Jag tillbringade istället största delen av förmiddagen med att gå igenom min pappas "lilla-bärbara-hårddisk-sak" på jakt efter en massa ny musik att proppa i min ipod - jag älskar den!
   Sen har jag också vart inne på en sida: http://www.behindthename.com/ och sökt efter massa olika namn deras betydelser. Meningen var väl från början att jag ville ha ett passande namn till en karaktär jag vill skriva om men inte kan namnge.   Hur som helst så började jag att titta på Native American namn (för alla er som inte vet att jag alltid varit fashinerad av indianer så kan jag säga att jag är det) och hittade då namnet Zyanya som betyder Always eller Forever. Så där har ni förklaringen till mitt namn som kanske kan tyckas vara lite skumt. Sarah forever, no matter where.. (Skulle skrivit det där på franska kanske..?)

När jag slutat med mitt fina projekt att hitta namn så begav jag mig hem till min mamma och Hanna S. kom en stund senare för en fin liten pratstund över en kopp cappuccino, te och bullar från Danska Bageriet, har fortfarande massa bullar i frysen. Sen var det dags att ta farväl.. Kommer sakna dig flickan!

Men sen har jag faktiskt packat!! Tvättstugan var till och med ledig så jag är nästan helt klar nu! Ytterst skumt..

Så det var min högst intressanta dag. :P Nu ska jag gå och lägga mig.. Ska till Hvitfeldtska imorgon!
Ser fram emot det, har saknat Hvitfeldtska i sommar.. Säkert bara för att jag vet att jag inte ska tillbaka dit på ett tag..
Fast jag kommer inte att vara så ambitiös att jag kommer dit kl. 8 och följer med dig på bilden, Emma! Vi ses på labben ist, så ska jag försöka att vara i tid... :P

Godnatt på er!!

RSS 2.0